Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Măsuri speciale în Vama Porțile de Fier I pentru evitarea aglomerației

 

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au luat măsuri speciale pentru evitarea aglomeraţiei în Punctul de Trecere a Frontierei de la Porţile de Fier I în aceste zile, când mulți români sunt în minivacanța de Sfanta Maria. În plus, în această perioadă, mulţi dintre cetăţenii români rezidenţi în Uniunea Europeană s-au reîntors în ţară pentru a-şi petrece concediul de vară, acasă alături de familie.

Faptul că distanţa de deplasare până la locurile de destinaţie din România este mult mai scurtă îi determină pe mulţi dintre românii stabiliţi în Italia, Grecia, Spania şi Franţa să intre în ţară prin Punctul de Trecere Frontierei Porţile de Fier I, fapt ce a determinat o creștere a traficului de călători pe sensul de intrare în România.

Traficul a crescut şi pe sensul de ieşire din ţară datorită numărului cetăţenilor români care se deplasează în staţiuni turistice din Muntenegru, Croația, Grecia şi Serbia pentru a petrece vacanța.

Și severinenii au prins gustul vacanțelor în țara vecină Serbia, datorită obiectivelor turistice, locurilor de recreere și numeroselor manifestări culturale care au loc în această perioadă în această țară.

Afluxul mai ridicat de călători i-a determinat pe poliţiştii de frontieră mehedinţeni să-şi adapteze din mers modul de lucru, începând cu data de 14.08.2018 asigurându-se în funcţie de valorile de trafic numărul de poliţişti de frontieră necesar fluidizării traficului.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni îi informează pe participanţii la traficul transfrontalier că pentru a tranzita Serbia au posibilitatea de a alege şi Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier II – Dusanovac situat la 70 de kilometri sud de municipiul Turnu Severin Pentru evitarea blocajelor în zona Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I s-a dispus de conducerea Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin creşterea numărului de polițiști de frontieră care vor acționa punctual de la caz la caz.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.