Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

De ce a scăzut traficul de ţigări de contrabandă din Serbia prin Vama Porțile de Fier I

 

Vremurile când se făcea trafic cu ţigări din Serbia prin Vama de la Porţile de Fier I au apus. Şi asta nu datorită autorităţilor care nu au fost capabile să stârpească acest fenomen.

Ceea ce nu au putut să facă autorităţile din Mehedinţi, au făcut vecinii de pe peste Dunăre, pe cale naturală, adică uniformizând preţurile la ţigări cu cele din statele Uniunii Europene.

Cum diferenţa de preţ între ţigările din magazinele sârbeşti este foarte mică faţă de cele din România, contrabandiştii de ţigări au renunţat să mai aducă marfa din Serbia, orientându-se spre alte pieţe, Ucraina şi Republica Moldova.

Şi numărul contravenţiilor aplicate de Biroul Vamal Porţile de Fier I de la începutul anului reflectă această situaţie, scăderea traficului cu ţigări prin acest punct vamal.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., au fost întocmite 32 de procese verbale de sancţionare contravenţională pentru nedeclararea produselor din tutun, respectiv 9 amenzi în valoare de 1.500 de lei, 3 amenzi de 3.000 de lei şi 20 de avertismente. Pentru neprezentare şi sustragere de la controlul vamal au fost întocmite 26 de procese verbale de sancţionare contravenţională, precizează reprezentanţii Biroului Vamal Porţile de Fier I.

De asemenea, au fost confiscate 79.220 bucăţi ţigarete tutun diferite sortimente în valoare de 47.532 lei. Totodată a fost abandonată cantitatea de 37.740 bucăţi ţigarete tutun în valoare de 22.644 lei. Ca măsură complementară, a fost reţinut un autoturism până la plata amenzii şi 2 autoturisme au fost reţinute în vederea confiscării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.