Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent Social

Câți bani au cheltuit românii în vacanța de Crăciun

Românii care și-au petrecut Crăciunul departe de casă au cheltuit aproximativ 18 milioane de euro. Aproximativ 140.000 de români și-au petrecut Crăciunul în diverse destinații din țară.

Potrivit unei analize realizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) cheltuiala medie a turiştilor care au preferat destinaţiile interne a fost de aproximativ 570 de lei pe sejur, doar pentru cazarea şi mesele incluse în pachetele turistice, în creştere cu 14% faţă de anul trecut.

Cheltuielile suplimentare, cu drumul şi distracţia, au fost în medie, de 500 lei pe sejur, pentru fiecare turist.

Cei care au plecat de acasă au preferat pensiunile rurale, unde gradul de ocupare a depăşit 90%, fiind cazaţi aproximativ 55.000 de turişti. Cele mai căutate destinaţii în mediu rural au fost Bran, Maramureş, Bucovina şi zona Sibiului.

Pe locul următor în topul preferinţelor au fost vacanţele în structurile de cazare din staţiunile balneare. Acestea au fost preferate de aproximativ 25.000 de turişti datorită gamei extinse de servicii, majoritatea optând pentru relaxarea la centrele spa sau la piscină.

În staţiunile montane au fost aşteptaţi de Crăciun aproximativ 24.000 de turişti. Pârtiile amenajate de pe Valea Prahovei şi din celelalte staţiuni montane au fost pregătite pentru schiorii şi amatorii de snowboard, precum şi pentru copiii dornici să se dea cu sania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.