Skip to content
Spot

Ce le-a transmis Ludovic Orban liberalilor, la ultima ședință de partid. Când vor fi definitivate listele pentru locale

Ludovic Orban, premierul României și președintele Partidului Național Liberal (PNL) a avut o întâlnire marți dimineață cu toți liderii de filiale din partid pentru a pune la punct strategia dinainte de scrutin. La întâlnirea pe care liberalii au avut-o la sediul din Modrogan, Ludovic Orban a ținut să le transmită celor prezenți că în campanie trebuie să se respecte regulile de distanțare și protecție și să țină cont că principalul adversar al lor rămâne în continuare Partidul Social Democrat (PSD).

Mai mult, Orban le-a transmis liberalilor să evite să intre în conflicte cu cei de la USR-PLUS, cu care ar urma să facă alianțe la locale pentru sectoarele din București și anumite județe din țară. Președintele liberal le-a oferit celor prezenți și câteva exemple de județe în care ar urma să se meargă în alianțe cu cei de la USR-PLUS. Este vorba despre Galați, Bacău și Sălaj, potrivit PSNews.ro

Totodată, potrivit unor surse prezente la ședință, premierul le-a transmis liberalilor că au la dispoziție 7 zile pentru a definitiva listele candidaților pentru consiliile județene, primării și consilii. Acestea ar urma să fie validate în ședința Biroului Politic Național (BPN) ce va avea loc pe 16 iulie.

Pregătiri pentru campania electorală: cum s-au împărțit funcțiile

Ludovic Orban a stabilit și cine va face parte din echipa care va tranșa decisiv soarta partidului de după 27 septembrie.

Astfel, surse liberale au dezvăluit pentru PS News că Ludovic Orban va fi șeful de campanie, secondat de Robert Sighiartău, actualul secretar general al partidului, cel care se va ocupa, de fapt, de bunul mers al campaniei electorale. Ludovic Orban nu l-a uitat și pe Dan Motreanu, unul dintre europarlamentarii liberali. Acesta se va ocupa, potrivit surselor citate, de organizarea evenimentelor de campanie. Și actualul vicepremier Raluca Turcan va avea un rol esențial în campania electorală a liberalilor. Astfel, Turcan ar urma să se ocupe de comunicare şi relaţia cu presa.

Totodată, Ludovic Orban se pare că i-a cooptat în echipa restrânsă şi pe cei care nu fac parte din grupul său de apropiaţi, cum e cazul europarlamentarului Rareş Bogdan şi al senatoarei Alina Gorghiu. Așadar, Rareș Bogdan se va ocupa de strategia politică, inclusiv pentru comandarea de sondaje şi a analizelor, iar Gorghiu va avea drept obiectiv analiza competitorilor, fără a fi clar ce anume presupune acest lucru.

27 septembrie, data la care vor fi organizate alegerile locale

Comisia juridică a Senatului a adoptat marți un raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă a UDMR privind data alegerilor locale din această toamnă, document care urmează să fie înaintat plenului pentru dezbatere și vot final în calitate de primă Cameră sesizată. Astfel, potrivit raportului, data alegerilor locale din acest an a fost stabilită pentru ziua de 27 septembrie.

Senatorii juriști au respins amendamentul USR ca votarea să se deruleze vreme de două zile. În schimb, a fost admis un amendament depus de social-democrații Șerban Nicolae și Radu Preda, potrivit căruia partidele vor putea folosi banii din subvenția de la stat pentru cheltuieli de campanie, lucru interzis în prezent de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.