Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

Ce pățesc jurnaliștii care cer să fie acreditați pentru referendum. Reacția unui funcționar public al Prefecturii Mehedinți

 

Atitudine ostilă și total nepotrivită pentru un funcționar public față de un jurnalist din Drobeta Turnu Severin, care a solicitat luni, 1 octombrie, să fie acreditat pentru Referendumul național pentru revizuirea Constituției din 6 și 7 octombrie.

Ziaristul s-a prezentat la Biroul Electoral Județean, amenajat la parterul Prefecturii Mehedinți și după ce s-a recomandat a cerut informații despre documentele care trebuie depuse pentru obținerea acreditării.

Fără să îl lase pe președintele BEJ Mehedinți, judecătorul Alin Ghimpău, să-i răspundă jurnalistului, Adriana Stancu, funcționar public la Prefectura Mehedinți, l-a trimis pe acesta să se adreseze directorului Cabinetului Prefectului județului Mehedinți cu această cerere. În zadar, ziaristul a încercat să-i explice angajatei Prefecturii cum stă treaba cu aceste acreditări și faptul că nu are nicio legătură Cabinetul Prefectului cu acreditările, că nu s-a lăsat până nu l-a chemat pe directorul Ion Vintilă.

Șeful de cabinet a lămurit-o și în final a intervenit președintele BEJ Mehedinți, care a primit cererea ziaristului.

Așa cum se obișnuiește la scrutinele electorale și de această dată Prefectura Mehedinți asigură condițiile materiale, spațiile necesare și personalul tehnic auxiliar pentru buna funcționare a biroului electorale de circumscripție județeană.

Așa se explică prezența acestui funcționar public al Prefecturii Mehedinți în sediul Biroului Electoral Județean Mehedinți, care cel mai probabil îndeplinește atribuțiile de secretariat.

Adriana Stancu a fost angajată funcționar public la Prefectura Mehedinți imediat după ce prefectul Nicolae Drăghiea a revenit în această funcție la începutul anului 2017. Ea este fiica avocatului Lucian Stancu, care îl reprezintă pe Nicolae Drăghiea în procese cu Guvernul României și MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.