Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Ce scutiri au severinenii care fac lucrări de anvelopare

Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuințe care fac lucrări de creștere a performanței energetice (anvelopare) beneficiază de scutire la plata impozitelor pe clădire pentru o perioadă de 7 ani la Drobeta Turnu Severin, în baza unui proiect inițiat de consilierii liberali încă din 2015.

Lucrările de creștere a performanței energetice pot consta în : izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, termo-hidroizolarea terasei, lucrări de refacere a finisajelor anvelopei, etc.

Pentru a beneficia de aceste facilități, proprietarii apartamentelor trebuie să execute pe cheltuiala proprie aceste lucrări de anvelopare, cu o firmă specializată, în baza recomandărilor auditorului energetic, iar aceste lucrări să fie menționate expres în procesul verbal de recepție a lucrărilor.

”Scutirea de la plata impozitului pe locuință pe o perioadă de 7 ani se acordă începând cu anul următor celui în care se execută aceste lucrări de anvelopare. Documentele necesare de depun la Direcția de Taxe și Impozite Locale din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin. Acest proiect l-am inițiat împreună cu consilierii locali liberali încă din anul 2015”, precizează viceprimarul Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.