Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Ce spune Liviu Dragnea despre suspendarea lui Klaus Iohannis

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută că nu va gira o a doua remaniere, în decurs de o săptămână, cei de la PSD au încercat să se replieze. În cursul zilei de luni s-au reunit în ședința Biroului Politic Permanent, unde participă conducerea restrânsă a PSD.

Cu această ocazie, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD nu îl va suspenda pe președintele României, Klaus Iohannis după scandalul privind refuzul șefului statului de a revoca doi miniștri din cabinetul Dăncilă.

Nu este luat în calcul niciun demers legat de suspendare. Nu inițiază PSD niciun demers de suspendare„, a declarat Liviu Dragnea.

Însă, a precizat că i-a cerut ministrului Justiției Tudorel Toader să realizez un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională.

I s-a solicitat dlui ministru Toader ca până la sfârșitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională, în cazul în care și după 1 Decembrie, președintele va refuza să-și îndeplinească atributele constituționale și să ia act de solicitările primului ministru. În funcție de ce va face președintele Iohannis, luni vom hotărî calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfârșit cu un guvern președintele vrea să se implice, fără a avea vreo competență constituțională”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, după ședința BPN al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.