Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

CENTENAR – Președintele PMP Mehedinți, Răzvan Roșca: Am urmărit să duc la îndeplinire solicitările pe care severinenii mi le-au adresat

 

PSNews Mehedinți desfășoară campania ”Centenar”. În cadrul acestui demers, la ceas aniversar pentru țara noastră, dar și pentru județul Mehedinți, am vrut să aflăm ce înseamnă 100 de ani de la Marea Unire pentru cei care conduc ”destinele” mehedințenilor.

Președintele PMP Mehedinți, Răzvan Roșca, consilier local în CL Drobeta Turnu Severin, s-a implicat în campania Centenar – PSNewsMehedinți.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră aniversarea Centenarului?

În anul 2018 comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918, desăvârşirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.
Dacă ar fi să rezum în câteva rânduri , în 2018, la Centenarul Marii Uniri, toți cei care simt românește sărbătoresc, din punctul meu de vedere,credința românilor care au făcut Unirea că toată suflarea românească trebuie să trăiască împreună, într-un singur stat, ROMÂNIA.

Ce mesaj le transmiteţi mehedinţenilor cu ocazia Centenarului?

La mulţi ani şi să nu uităm să ne iubim unii pe alţii, aşa cum ne-au iubit părinţii şi strămoşii noştri, care ne-au lăsat o moştenire de cinste, plătită cu sânge.

Ce proiecte aţi realizat în anul 2018 pentru Mehedinţi?

În calitate de consilier local al Consiliului Local al Municipiului Drobeta – Turnu Severin am fost iniţiatorul mai multor proiecte, cel mai important fiind adoptarea Regulamentului privind funcţionarea şi organizarea parcărilor la nivelul Municipiului Drobeta – Turnu Severin.
Totodată prin votul pe care l-am acordat mai multor proiecte în cadrul consiliului local am urmărit să duc la îndeplinire solicitările pe care severinenii mi le-au adresat în această perioadă.

Ce v-aţi propus să realizaţi în anul 2019 pentru Mehedinţi?

În anul 2019 am să continuu pe aceeaşi linie ca şi în anul 2018 şi sper să se concretizeze cât mai multe din proiectele care vor fi iniţiate şi care vor conduce la rezolvarea problemelor cu care se confruntă municipiul nostru.

În ce direcţie credeţi că se va îndrepta România, după 100 de ani de la Marea Unire?

De modul cum vom şti să marcăm centenarul Marii Uniri depinde şi modul cum vom proiecta şi imagina viitorul nostru ca naţiune, cum vom construi România de mâine. Generaţiile tinere, dar şi cele care vor veni vor învăţa de la noi, pe această cale, cum am cinstit memoria înaintaşilor şi ce realizări durabile am împlinit pentru a aminti de jertfele acestora. În acest fel şi ei, la rândul lor, vor duce mai departe nazuinţele acestui neam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.