Skip to content
Focus Lifestyle Recent

Cinci motive surprinzătoare pentru care nu slăbești

Fiind vorba de un subiect sensibil vom începe cu o glumă: ”Vă anunț că în ultimele 18 zile am fost la dietă! Am pierdut… 18 zile de fericire”. Pentru mulți dintre noi lupta cu kilogramele în plus se dovedește a fi, uneori, imposibil de câștigat. S-au tot făcut studii pentru a descoperi care sunt cauzele. Unele sunt complexe, iar unele …surprinzătoare.

Unele mici schimbări ale stilului de viață vor putea duce la rezultate. Așa că voi decideți dacă veți încerca sau nu. Care sunt cele cinci motive surprinzătoare pentru care nu slăbiți?!?

  1. Ceașca de cafea de dimineață…. cafeaua este un stimulant al sistemului nervos. Pe de altă parte, în funcție de tipul de corp, crește nivelul zahărului din sânge…care favorizează depozitarea de grăsimi (corpul crede că are nevoie de resurse pentru că va fi solicitat, în urma stimulării). Este de preferat că înlocuiți cafeaua cu ceaiul verde.
  2. Exercițiile fizice dure – Corpul are nevoie de timp ca să se sincronizeze, ca să înceapă să ardă grăsimi în timp ce este solicitat.
  3. Sarea și îndulcitorii – Sarea conține sodiu, care controlează nivelul apei din corp. Dacă exagerați atunci veți reține mai multe lichide. Nu e cazul să renunțați de tot la consumul de sare, dar puteți să mai reduceți cantitatea și să optați pentru mirodenii. Nici îndulcitorii nu ajută la slăbit. Mai bine renunțați.
  4. Inflamațiile din corp… Dacă sistemul nostru sesizează că există o problemă încearcă să caute soluții. În cazul inflamțiilor eliberează cortizol și crește nivelul histaminelor, care…automat duce la rețineri de fluide.
  5. Apa minerală – Dioxidul de carbon din apa minerală poate duce la kilograme în plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.