Skip to content
Ediția de astăzi

Ciolacu explică pierderea alegerilor prezidenţiale: Decizia ca Viorica Dăncilă să fie şi candidat a fost una greşită

Preşedintele interimar al PSD Marce Ciolacu explică pierderea alegerilor prezidenţiale, spunând că au fost nişte decizii foarte greşite luate de PSD şi că.în acest context, decizia ca Viorica Dăncilă să fie şi preşedinte de partid, şi candidat, a fost una greşită.

Dacă ne referim doar la prezidenţiale, au fost nişte decizii foarte greşite luate de PSD, după pierderea alegerilor europarlamentare. Ar fi fost poate alţi paşi de făcut. Nu sunt printre cei care consideră că ar fi rebuit să ieşim de la guvernare. De fiecare dată când preşedintele partidului a fost şi prim-ministru, şi aici mă refer la Adrian Năstase, a fost o logică, guvernarea a funcţionat foarte bine. În acel moment partidul nu vedea o altă candidatiură, era cel mai potrivit. Şi eu vedeam în acea candidatură o oportunitate. A urmat Victor Ponta, în oglindă, la fel, premier şi preşedinte. Decizia de a candida el s-a dovedit a fi gresită şi am pierdut alegerile. Acum eu am fost unul dintre susţinătorii ca doamna Dăncilă să devină preşedintele partidului, în aceeaşi logică Năstase/Ponta. Decizia ca dânsa să fie şi candidat a fost una greşită. Ar fi trebuit ca de data asta să fie una şi mai curajoasă”,a declarat Ciolacu la Antena 3, potrivit PSNews.ro
El a explicat şi de ce a candidat, admiţând că a fost vorba despre conservatorism.
Eu văd o altă logică, în momentul în care esti preşedintele partidului iei o decizie, iar decizia a fost de a candida. Dânsa era în măsură să spună ”Chiar dacă voi doriţi, eu nu candidez”. A fost un pic de conservatorism”, a precizat Marcel Ciolacu.
În opinia sa, dacă exista un candidat comun cu ALDE, şansele erau altele. dar PSD nu a reuşit să treacă peste orgoliul de a avea candidat. El a respins ideea unui blat, lansată de Paul Stănescu.
Nu. Îmi place să cred că cunosc PSD, sunt de 30 de ani în acest partid. A fost o decizie proastă. Câteodată devii prizonierul şanţului pe care îl sapi. Toţi săpam. Repet, este decizia preşedintelui. Preşedintele îşi asumă sau nu o candidatură. De aceea cred că şi demisia doamnei Dăncilă era îndreptăţită. M-aş fi uitat mult mai bine la cifre, mi-aş fi luat mai multe informaţii. Nu vreau să o acuz pe doamna Dăncilă, au fost timpii foarte scurţi”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.