Skip to content
Recent Spot

Circ electoral! Cine pe cine a copiat? Demisiile parlamentarilor USR și a liderului PSD Ciolacu

Circ electoral. Sau așa s-ar putea numi acțiunea anunțată de unii parlamentare de a-și da demisia, pentru a nu beneficia de pensie specială.
Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că își va da demisia în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.
”Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi#demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, #PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment. Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat. Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la #Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevii să-și poată continua procesul educațional!!!”, a fost anunțul liderului social democrat.
La scurt timp și liderul USR Dan Barna anunța o acțiune similară.
Așa cum am anunțat în această după-amiază, mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă. Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat. USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare”, anunța Barna.
După care a început ”circul”. Cine a avut ”primul ideea” demisie?!?
Peneliștii au ajuns să ne copieze programul de guvernare, iar useriștii acțiunile. Apreciez gestul USR de a ne urma în demersul de renunțare la pensiile speciale. Credeți că și peneliștii vor renunța la privilegiile pe care nu le merită?!”, mai scria liderul PSD.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a precizat că nu demisia este un gest populist, pentru că nu așa se rămâne fără pensii speciale.

O minciună mai gogonată, rar mi-a fost dat să aud. Sunt obișnuit cu PSD că minte și când respiră, dar nu aș fi crezut că sunt capabili de o asemenea demagogie mincinoasă. În primul rând, domnul Ciolacu și cu ceilalți PSD-iști, pe care i-a anunțat domnul Ciolacu că își dau demisia, ca să nu beneficieze de pensia specială, cei mai mulți au mai multe mandate. Deci, ei deja beneficiază de pensie specială. În cazul domnului Ciolacu, are un mandat întreg 2012-2016, deci este la al doilea mandat. În al doilea rând, să minți cu atâta nerușinare românii, spunând că dacă îți dai demisia înainte de finalizarea mandatului tu nu mai beneficiezi de pensia specială, este de neacceptat, pentru că nu este adevărat că cine își dă demisia nu beneficiază de pensia specială. I se calculează pensia specială proporțional cu perioada din mandat pe care și-a petrecut-o. (…)Ca atare, pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, lucrurile sunt foarte simple, se modifică legea privind statutul deputaților și senatorilor, în sensul abrogării articolului 49, care instituie acest drept, pentru că altfel, singura modalitate de a renunța la acest drept a unui cetățean român care a fost parlamentar, este aceea ca atunci când îndeplinește vârsta de pensionare să facă o cerere de renunțare la această indemnizație. Aceasta este singura cale, prin care un parlamentar, în condițiile legislației actuale, poate să renunțe la pensia specială”, a explicat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.