Skip to content
Recent Spot

Eugen Teodorovici a anunțat că nu mai sunt bani la buget

Preşedintele PSD şi premierul României, Viorica Dăncilă a convocat o şedinţă informală a Comitetului Executiv Naţional, la Vila Lac, miercuri la ora 18:00, în cadrul căreia a fost stabilită traiectoria partidului pentru perioada imediat următoare.

ugen Teodorovici a anunțat că nu mai sunt bani la buget

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, proaspăt ales președinte executiv al PSD, prezent la CEx-ul de miercuri seară, i-a anunțat pe social-democrați că nu mai sunt bani la buget și că până la sfârșitul acestui an se preconizează un deficit de 11 miliarde, potrivit PSNews.ro.

Același ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi seară, la postul de televiziune Antena 3 că există bani de pensii şi salarii, acestea urmând a fi plătite.

”Noi ne-am asumat câteva modificări legislative cu impact consistent pe zona de buget, legea salarizării, legea pensiilor, fel de fel de astfel de măsuri cu scopul de a îndrepta nedreptăţi. Acest deficit de 1,4 %  a fost prevăzut, a fost anticipat în 2019 în legea bugetului la început de an nu este pentru noi o surpriză. Obligatoriu, investiţiile, că sunt la nivel local, că sunt la nivel naţional ele trebuie să se întâmple. Nu se va pune în discuţie plata obligaţiilor, vizavi de partea socială, că sunt cu pensii, că sunt salarii. Nu se pune această problemă în discuţie. Nu ai cum să pui problema în felul acesta. Nu ai cum să spui că un guvern nu poate să asigure plata pensiilor şi salariilor. Ele se vor asigura. Nicio factură legată de investiţii nu va rămâne fără plata aferentă, indiferent cum se modifică indicatorii macroeconomici”, a mai spus Teodorovici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.