Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

Clisura Dunării preferată de turiști în aceste zile

 

Pensiunile din Clisura Dunării sunt pline ochi de turişti. Patronii pensiunilor spun că majoritatea celor care şi-au făcut rezervări sunt clienţi vechi care obişnuiesc să-şi petreacă vara câteva zile din concediu aici. Cei mai mulţi sunt din Bucureşti sau Timişoara, dar şi din alte oraşe mari, cum ar fi Cluj Napoca, Iaşi, Arad, Târgu Mureş.

„Este o zonă extraordinar de frumoasă, chiar merită vizitată.  Îmi doream de foarte multă vreme să ajung aici”, spune un turist din București.

„Totul este fabulos, ți se taie respirația când vezi Chipul lui Decebal. Păcat că autoritățile nu fac nimic pentru infrastructură”, spune un alt turist din județul Dolj.

Turiştii sunt atraşi atât de frumuseţea locului, cât şi de bucătăria de pe Dunăre, unde supremaţia o deţine saramura de peşte.

„Avem rezerve serioase pentru a putea satisface toate gusturile clienţilor noştri, cum ar fi ciorba de peşte, saramura de somn la grătar cu mămăliguţă, şalăul file”, spune proprietarul unei pensiunii din Clisura Dunării.

Mulţi turişti aleg să facă şi o plimbare pe Dunăre cu barca pentru a admira cele  mai frumoase locuri pe care le străbate Dunărea de pe tot parcursul ei: Tabula Traiana, Cazanele Mici, Chipul lui Decebal, Golful Mraconea, Mânăstirea Mraconea, Golful Dubova, Cazanele Mari, Grota Veterani, Peştera Ponicova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.