Skip to content
Administrație locală Recent

Consiliul Județean Mehedinți luptă pentru extirparea ambroziei

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu anunță că în județ se fac lucrări de toaletare pe mai multe drumuri județene.

Am dispus zilele trecute, efectuarea de lucrări de toaletare pe mai multe drumuri județene din Mehedinți care să asigure o vizibilitate bună pentru conducătorii auto, să sporească siguranța participanților la trafic și implicit, să combată răspândirea ambroziei, plantă cu efect alergenic răspândit”, anunță președintele CJ Mehedinți.

Aladin Georgescu mai anunță că se iau măsuri de eliminare a ambroziei, o plantă care provoacă alergii grave.

Astfel, până acum, conducerea Direcției Tehnice, Investiții și Dezvoltare Teritorială, din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, a semnat ordine de începere a lucrărilor pe DJ 606, pe tronsonul Vânju Mare – limita cu județul Dolj, pe 607B, între Breznița Ocol și Cireșu, pe DJ 562A, pe tronsonul Rogova – Vânjuleț – Pătulele – Gruia, dar și pe DJ 564, pe tronsonul Nicolae Bălcescu – Pătulele – Jiana. În cadrul lucrărilor de toaletare care au început deja, se cosește vegetația ierboasă și arbuștii din zona drumurilor județene. Totodată, se iau măsuri de eliminare a buruienii ambrozia, în conformitate cu Legea nr. 62/2018, privind combaterea plantei cu efect alergenic răspândit”, a mai anunțat Georgescu pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.