Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Consilierii PSD de la Orșova fac ”recomandări” Guvernului

Un proiect de hotărâre al Consiliului Local Orșova ar putea face obiectul unei lecții la materia de drept administrativ pentru studenții facultăților de Drept. Dincolo de faptul că la prima citire stârnește râsul, respectiva hotărâre arată încă o dată, dacă mai era nevoie, faptul că în consiliile locale din România ajung indivizi care nu au nimic de-a face cu administrația.

 

În contextul discuțiilor pe marginea spitalelor suport pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID-19 unde s-a luat în calcul și spitalul de la Orșova, consilierii PSD s-au gândit cum pot să exploateze politic acest subiect și ca să dea bine la imagine au inițiat și un proiect de hotărâre de consiliu local de tot râsul.

Deși exced competenței și atribuțiilor Consiliilor Locale, respectivii recomandă Guvernului României și Ministrului Sănătății să nu transforme spitalul de la Orșova în spital pilot pentru COVID 19. Dincolo de comicul situației, această propunere arată însă lipsă de empatie, tocmai în aceste zile dramatice pe care le trăim. Rolul unui spital este acela de a trata oamenii bolnavi, indiferent de rangul, mărimea, dotările acestuia și indiferent din ce localitate s-ar afla.

Greu de înțeles este cum președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, avocat de profesie, a dat girul unui astfel de demers fără temei legal și care excede sferei de competențe de a recomanda și a propune astfel de măsuri, având în vedere că nicio organizație locală nu mișcă un deget fără aprobarea sa. Este practic, o hotărâre care nu poate fi aplicată.

Consilierii PSD merg mai departe și după ce fac recomandări Guvernului vin și cu o soluție salvatoare: să transforme Spitalul CFR din Drobeta Turnu Severin în centru-suport pentru bolnavii de coronavirus.

Și bomboana de pe colivă: aleșii locali îl ”însărcinează” pe primarul Orșovei să ducă la îndeplinire prevederile acestei hotărâri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.