Skip to content
Ediția de astăzi Social

Copiii bolnavi de diabet vor primi sisteme de monitorizare continuă a glicemiei

Prin intermediul Programului naţional de diabet zaharat, desfăşurat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate aproape 3600 de copii bolnavi de diabet vor beneficia de sisteme de monitorizare continuă a glicemiei şi sisteme de pompe de insulină cu senzori de monitorizare, precum şi de materialele consumabile aferente acestora.

Este o luptă pe care o vor purta toată viaţa, pentru că diabetul de tip I nu se vindecă şi putem vorbi despre o adevărată dramă a copiilor insulino-dependenţi, care trebuie să suporte zilnic mai multe înţepături. Este o boală care nu se vede şi care, netratată corespunzător, avansează rapid şi generează complicaţii care duc la orbire, insuficienţă renală sau amputarea membrelor superioare sau inferioare. De aceea am militat pentru ca aceşti copii să fie ajutaţi de stat, prin intermediul sistemului asigurărilor de sănătate”, a declarat medicul Antoneta Ioniţă, deputat PNL de Brăila.

Măsura a fost luată în urma unor presiuni făcute de părinţi, dar şi a altor actori interesaţi de soarta copiilor bolnavi de diabet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.