Skip to content
Ediția de astăzi

Cu mască sau fără mască din 15 iunie? Noile reguli pentru mall-uri, piscine și săli de fitness, explicate de Nelu Tătaru

Invitat în studioul Puterea Știrilor, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție în mall-uri, după 15 iunie. La piscinele exterioare nu este nevoie să purtăm mască de protecție, însă trebuie să respectăm regulile de distanțare socială.

Ministrul a precizat și că la sălile de fitness, dacă avem distanțarea necesară, dacă sala a fost aerisită după fiecare serie de practicanți, nu este obligatoriu să se poarte mască. „Rămân dezinfectantele, distanțarea și regulile pe care le avem pentru spațiile comune”, a precizat acesta, potrivit PSNews.ro

La mall-uri, în interior, va fi obligatorie purtarea măștii de protecție. După cum știți, până acum relaxarea a cuprins tot ce a însemnat magazine cu intrarea din stradă. După 15 iunie se vor deschide și celelalte magazine din interiorul mall-urilor, dar fără locurile de joacă, cinematografe și zona de masă. Rămâne în interior obligativitatea purtatului măștii și evitarea aglomerării.

La piscine trebuie să avem grijă să păstrăm distanțarea. Ele oricum sunt dezinfectate, dar trebuie să avem mare grijă de spațiile comune, tot ce înseamnă dușuri, toalete, vestiare. Aici este o problemă pe care trebuie să o ținem sub supraveghere. La piscină nu trebuie să purtăm mască.

La sălile de fitness trebuie să avem acea distanțare între aparate. În măsurile pe care le-am dat, tot acum două săptămâni, se specifica faptul că cei care fac muncă fizică intensă sunt una din excepțiile care nu vor purta mască. Dacă avem distanțarea necesară, dacă este o sală mare care să permită distanțarea socială, dacă a fost aerată după fiecare serie de cursanți sau practicanți ai industriei fitness, nu este obligatoriu să se poarte mască. Rămân dezinfectantele, distanțarea și regulile pe care le avem pentru spațiile comune”, a declarat ministrul Sănătății, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.