Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

De la ce dată vor fi majorate alocațiile pentru copii

Alocațiile copiilor vor fi majorate începând cu data de 1 aprilie. Anunțul a fost făcut de senatorul ALDE Ionuț Sibinescu. Măsură vine după ce PNL a reușit să adopte un amendament în acest sens, la proiectul de buget pe 2019, deși majorarea trebuia aplicată începând cu 1 martie.

Blocajul președintelui a făcut ca alocațiile copiilor să nu poată fi majorate de la 1 martie, așa cum am discutat inițial. Vă asigur că alocațiile copiilor vor crește de la 1 aprilie. Guvernul are banii necesari pentru plata alocațiilor, pensiilor, salariilor. Cei de la PNL s-au făcut de râs cu majorarea alocațiilor copiilor și acum încearcă să dinamiteze proiectul Guvernului”, a declarat Sibinescu pentru colegii de la Tele2Drobeta.

În schimb, cei de la PNL acuză PSD de minciună şi a precizat că amendamentul PNL la legea bugetului de stat prevedea majorarea alocaţiilor din luna martie.

Ordonanţa de urgenţă a lui Dăncilă prevede ca această alocaţie să intre numai din luna aprilie, ceea ce este extrem de dăunător pentru copiii din România. În consecinţă, somez Guvernul României să dea OUG ca alocaţia copiilor să crească începând cu luna martie„, a declarat luni Sighiartău, după şedinţa Biroului Executiv al PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.