Skip to content
Focus Recent

Un liberal critică dur ordonanța amnistiei fiscale: Șmecherii scapă de datorii, noi plătim ca proștii

PSD a pus în dezbatere publică ordonanța aministiei fiscale. Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici susține că această propunere va fi bine primită de mediul de afaceri. Însă măsura este aspru criticată de PNL prin vocea vicepreședintelui Florin Roman, care susține că este vorba de o ”veritabilă acțiune de spălare a “gulerelor albe”.

Până acum s-au dat în Romania cel puțin cinci amnistii fiscale. Toate acestea tăiau penalități și majorări (de multe ori parțial), dacă se plăteau debitele restante până la o anumită dată sau se eșalonau debitele restante. În alte țări, e drept în foarte rare situații, amnistiile fiscale se dau pentru repatrierea banilor ascunși în străinătate, sume care se impozitează prin efectele amnistiei cu impozit, de regula, mai mic. Forma amnistiei propuse de ordonanța PSDragnea șterge datorii, dobânzi, penalități precum și creanțe ale statului stabilite de instanțele de judecată, inclusiv în dosare penale cu soluții definitive, condiționate prin niște măsuri ușor de îndeplinit (plata la timp a impozitelor din 2019, plata impozitelor locale, angajarea sau majorarea salariilor angajaților) Nu pot să cred că se poate da așa ceva”, susține deputatul liberal Florin Roman.

Liderul PNL mai spune că ordonanța va fi dată cu dedicație pentru clientela PSD.

Cei ce plătesc la timp sunt tratati de cuplul Dragnea-Vâlcov ca niște fraieri, iar debitorii sunt tratați ca șmecheri! Prin punerea în aplicare a aministiei fiscale, statul pierde sume enorme, iar milioanele de români buni platnici, care nu au datorii la stat, asistă neputincioși la o nedreptate strigătoare la cer. Dacă PSDragnea dă drumul spălării “gulerelor albe” ne transformăm într-o țară în care hoții sunt premiați, iar oamenii cinstiți pedepsiți! Primii beneficiari sunt circa 11.000 de rău platnici, care cumulează datorii de zeci de miliarde de lei, majoritatea din clientela penală a PSDragnea!”, mai susține deputatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.