Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Deputatul PNL Virgil Popescu atrage atenția asupra pericolului creșterii tariful de distribuție plătit de consumatorii casnici pentru energie electrică și gaze naturale

 

Deputatul PNL Virgil Popescu, vicepreședintele comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, spune că prin OUG 19, ordonanța care a modificat OUG 114, Viorica Dancilă a crescut rata internă a rentabilității pentru distribuitorii de energie și gaz natural cu 20% printr-o decizie a Guvernului, încălcând independența decizională a Autorității Naționale de Reglementare în Energie.

Parlamentarul liberal consideră că prin amendamentele depuse la Legea 123 a energiei electrice și gazelor naturale, senatorii PSD insistă în menținerea acestei prevederi și în felul acesta tariful de distribuție plătit de consumatorii casnici și industriali va crește artificial.

”Sunt absolut convins că PNL, imediat după ce va prelua guvernarea, va repara acest gest anti-consumatori făcut de guvernul incompetent al PSD. Atrag, de asemenea, atenția PSD să înceteze jocurile de a atrage investitori din țări care nu sunt membre NATO pentru a cumpăra activele de distribuție scoase la vânzare în Romania, după ce Guvernul Năstase le-a privatizat pe doi lei. Niciodată nu vom tolera ca bazele militare NATO sau americane din România să fie alimentate cu energie sau gaz natural distribuit de companii din țări non-NATO”, s scris pe contul său de Facebook deputatul Virgil Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.