Skip to content
Focus Recent

Deputatul PNL Virgil Popescu și-a făcut public raportul de activitate

Deputatul PNL de Mehedinți Virgil Popescu a prezentat vineri, 31 august, în cadrul unei conferințe de presă un raport al activității pe care a desfășurat-o ca parlamentar.

Înainte de începerea unei noi sesiuni parlamentare vreau să vă prezint raportul activității pe care am desfășurat-o ca deputat PNL de Mehedinți, ca președinte al PNL Mehedinți și membru BEX PNL. În mandatul de parlamentar am reușit să conving Guvernul de necesitatea înființării Centrului de Management pentru stocul de apă grea de la RAAN, să trecem legea prin care pot deveni producători de energie electrică și consumatorii casnici, iar ce produc în plus, vor putea să livreze în rețeaua de distribuție a energiei electrice și, astfel, nu vor plăti impozit. Au intrat în vigoare și modificările importante la legea energiei și a gazelor naturale, care sunt benefice pentru industrie, pentru administrațiile locale și pentru cetățeni. Proiectul la care am lucrat mult, inclusiv în cadrul ședințelor de la Comisia de Industrii și Servicii, este cel prin care administrațiile locale vor putea să dea drumul la concesiunile legate de extinderea rețelei de distribuție a gazelor a devenit lege. Astfel, administrațiile publice locale vor putea concesiona direct distribuțiile de gaze și nu vor mai aștepta ca funționarii din ministerul Energiei să facă acest lucru. Ce înseamnă asta pentru mehedințeni? Înseamnă că severinenii, locuitorii din Drobeta Turnu Severin, Strehaia, Simian, Butoiești, Tamna și Voloiac vor putea beneficia de gaze pentru încălzire. Prin această lege ar putea veni și investitori în zonă. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin, pentru sugestii, pentru idei și vă asigur și pe viitor de toată deschiderea și colaborarea mea”, este și mesajul președintelui PNL Mehedinți postat pe pagina de Facebook care are și un video de prezentare.

Activitatea mea în plan legislativ s-a concretizat în depunerea, împreună cu alți colegi, a 45 de inițiative legislative , din care una este deja lege, precum și în participarea la dezbaterea și votul a 1993 de legi. Printre cele mai importante proiecte se numără inițiativa legislativă privind posibilitatea societăţilor comerciale cu capital integral privat de a acorda al 13-lea şi al 14-lea salariu și cea pentru stimularea conformării fiscale voluntare. Activitatea politică în cadrul Partidului Național Liberal a fost marcată pentru mine de revalidarea în funcția de președinte al organizației județene liberale Mehedinți, dar și de alegerea, la Congresul Național din luna iunie 2017, ca membru al Biroului Executiv al partidului. Din calitatea de membru BEX și parlamentar liberal, am sancționat adesea, de la tribuna Parlamentului, în cadrul emisiunilor TV sau al întâlnirilor cu alegătorii, derapajele comise de cei de la Putere. Am participat la moțiunile de cenzură și am cerut demisia celor care se fac responsabili de situația gravă în care se află țara noastră… În teritoriu mi-am concentrat activitatea pe acțiuni în folosul comunității și interacțiuni cu cetățenii. Fiind unul de-al locului și cunoscând îndeaproape problemele din județul Mehedinți, prin funcția politică și cea din Camera Deputaților m-am concentrat, în mare parte, pe proiecte care ar veni în ajutorul mehedințenilor”, se arată în raportul de activitate al deputatului liberal Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.