Skip to content
Focus

Deputatul Virgil Popescu: „Strehaia este un oraș unde nu s-a schimbat nimic, după doi ani de guvernare a PSD”

 

Primăria orașului Strehaia cheltuiește pentru petrecerea de zilele orașului, care va avea loc la acest sfârșit de săptămână, 1,3 miliarde de lei vechi, o sumă uriașă pentru un oraș sărac, celebru doar pentru palatele rromilor de aici.

După ce a cheltuit 3 miliarde de lei vechi pentru iluminatul de sărbătorile de iarnă, Primăria scoate din bugetul local alte 1,3 miliarde lei vechi pentru petrecerea de zilele orașului. Și asta în condițiile în care o mare parte din străzile orașului Strehaia sunt neasfaltate, iar promisiunile actualului edil șef au fost foarte generoase în campania electorală privind realizarea unor investiții importante.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, a criticat aspru modul cum primarul Ioan Giura (PSD) înțelege să cheltuiască banii publici. Parlamentarul mehedințean va solicita Primăriei Strehaia date concrete privind costurile cu lucrările de amenajare a sediului Primăriei Strehaia:

„Este un oraș unde nu s-a schimbat nimic, după doi ani de guvernare a Partidului Social-Democrat. Au venit cu promisiuni foarte mari, îmi aduc aminte că ni s-a reproșat că primarul liberal de la acea vreme nu a făcut nimic. Fostul primar a lăsat în schimb proiecte în derulare, iar domnul primar a început, prin amenajarea Primăriei, la niște costuri foarte mari”.

În opinia președintelui PNL Mehedinți, Virgil Popescu, sumele cheltuite cu iluminatul de sărbătorile de iarnă și, acum, cele legate de zilele orașului, sunt nejustificat de mari:

„Anul trecut, în decembrie, a trecut o știre neobservată, a alocat domnul primar 3 miliarde de lei vechi pentru luminițe de Crăciun și de Anul Nou și am aflat între timp că o parte din echipamentele de iluminat erau lăsate de pe vremea fostului primar, practic nu le-a mai cumpărat. Adică au fost aruncați în aer 3 miliarde de lei, iar acum aflăm că s-a alocat o sumă de 1,6 miliarde de lei vechi pentru Zilele orașului Strehaia. Foarte frumos că organizează Zilele orașului Strehaia, dar mă așteptam să se mai asfalteze, eventual, și niște străzi cu aceste miliarde de lei. Practic, primarul Giura își bate joc de banii mehedințenilor și de banii strehăienilor, încearcă să mituiască locuitorii din Strehaia pentru a-l vota pentru un nou mandat, nefăcând în doi ani absolut nimic din cea a promis”. Liberalul a mai spus că va monitoriza foarte atent în perioada următoare tot ceea ce se întâmplă în orașul Strehaia.

La rectificările de buget, Consiliul Județean Mehedinți a alocat în două rânduri Primăriei Strehaia 3 miliarde de lei și 8 miliarde de lei, astfel că instituția nu își face probleme pentru plata artiștilor care vor cânta de Zilele orașului și pentru alte servicii contractate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.