Skip to content
Focus Recent

Dezbatere spumoasă cu ministrul mehedințean Daea: V-a intrat cormoranul în cap?

Ministrul mehedințean al Agriculturii Petre Daea poate sta liniștit pentru moment. Bugetul i-a fost aprobat în comisia pentru Buget și Finanțe. Însă dezbaterea nu a fost lipsită de discuții și înțepături între ministru și unii parlamentari ai Opoziției.

Dialogul tensionat a avut loc între ministru și deputatul liberal Florin Roman, care a făcut referire la cormorani. Acele păsări care l-au făcut celebru pe ministrul Agriculturii la Bruxelles.

Florin Roman i-a spus lui Daea că nu l-a auzit să spună nimic despre cormorani. Răspunsul a fost ”spumos”.

”V-a intrat cormoranul în cap? Înseamnă că a avut succes! Nu dăm bani pentru cormorani. Nu, nu. (…) E o problemă destul de importantă. România, românii, mănâncă, astăzi, mai puţin peşte decât cormoranii. Iar dvs. aici aveţi un mare rol ca parlamentar, pentru că există în Parlamentul României, o modificare a anexei… Numai puţin, pentru că e bine să ştiţi, pentru a putea gestiona votul în Parlament. Deci este duşmanul numărul unul al pisciculturii şi România deţine şi înainte de 89 şi după 89. Ar fi trebuit să existe o politică de stat pentru dotarea pisciculturii în domeniu”, a fost răspunsul ministrului.

După ce s-au finalizat aceste discuții bugetul a fost supus votului. Deputații Opoziției au votat împotrivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.