Skip to content
Focus Recent

Acuzații grave la adresa Guvernului PSD: Au măsluit cifrele pe bugetul din 2019!

Bugetul pe 2019 nu a fost încă votat și aprobat, deși în mod normal acest lucru trebuia făcut încă din luna decembrie a anului 2018. Guvernul nu a venit cu o variantă oficială și drept urmare Parlamentul nu a avut ce să dezbată.

După Crăciun ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a ieșit să declare că bugetul de stat pentru anul acesta nu depăşeşte 1.000 de miliarde de lei, iar Produsul Intern Brut fiind estimat la 1.022 miliarde de lei, iar anul viitor va fi unul al investiţiilor.

Facem istorie. Avem circa 1.022 miliarde PIB estimat pentru anul viitor. Trebuie să fie un buget bine dezbătut pentru a arăta de unde vin banii, unde se duc, mai ales pe zona de investiţii. Mizăm pe o creştere economică de 5,5%. Vrem să mergem pe un deficit mult mai scăzut decât în 2018. Este o obligaţie pe care o asumăm faţă de Comisia Europeană, faţă de structurile internaţionale„, declara ministrul Finanţelor la Antena 3.

Pe de altă parte, Opoziția susține că adevărul nu corespunde cu cifrele prezentate de ministrul de Finanțe. Senatorul liberal Florin Cîțu susține că cifrele prezentate au fost ”măsluite”.

Darius Vâlcov confirmă criza! Cifrele prezentate de Darius Vâlcov sunt măsluite. #fakenews Datele OFICIALE despre execuția bugetului în 2018 apar după 25 ianuarie 2019. Doar atunci MFP are situația EXACTĂ și FINALĂ a execuției bugetare. Aseară târziu (luni n.red.) am fost sunat din MFP și mi s-a spus că aceste cifre nu sunt reale. Mai mult, și asta este foarte grav, Darius Vâlcov le cere angajaților de la finanțe să măsluiasca datele în așa fel încât execuția finală să arate exact așa cum a anunțat el. Adică sub 3%. Pentru a-i opri și a-i pedepsi pe cei responsabili este nevoie de trei lucruri: alo instituțiile statului, se aude? (Curtea de Conturi, Procuratură, CSAT…) Îi cer public lui Teodorovici să permită că o echipă de experți ai opoziției să verifice corectitudinea execuției bugetare. Suntem pregătiți. Voi informa EUROSTAT de manipularea indicatorilor economici în România în scopul manipulării piețelor de capital, financiare și bancare. În cazul în care nu vom reuși vom transmite colegilor domnului Teodorovici, la ECOFIN, ce se întâmplă în grădina celui care pentru 6 luni de zile va prezida ședințele ECOFIN”, a explicat liderul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.