Skip to content
Focus Recent

PSD-ul cu statul paralel, PNL-ul cu bugetul alternativ

Senatorul Florin Cîțu anunță că liberalii vor prezenta un buget alternativ pentru 2019, bugetul Partidului Național Liberal, în condițiile în care Guvernul PSD trebuie să prezinte proiectul până la jumătatea lunii noiembrie, pentru a fi supus dezbaterii publice și, ulterior, votat de Parlament. Bugetul pe anul viitor va fi un subiect sensibil având în vedere că ministrul de Finanțe a promis noi majorări de salarii în sectorul bugetar din anul 2019 și, teoretic, va intra în vigoare noua lege a pensiilor.

În BEX s-a luat decizia de a prezenta un buget alternativ pentru 2019, bugetul Partidului Național Liberal, și aici am să vă dau câteva repere pentru modul în care va fi construit acest buget și câteva efecte. În primul rând bugetul va avea un deficit bugetar pentru 2019 mai mic, în contextul în care vom aplica Legea salarizării unitare, deci nu se va umbla acolo, dar nu vom crește accizele pentru combustibil sau nu vom indexa cu rata inflației. În același timp, bugetul pe care îl vom prezenta va avea două efecte importante în economie. Va aduce la reducerea inflației pentru sfârșitul anului 2019, dar și la reducerea dobânzilor. Mai multe detalii în următoarele două săptămâni despre buget”, a declarat senatorul liberal.

În același context, președintele PNL Mehedinți a cerut opinia cetățenilor cu privire la prioritățile care ar trebui incluse în bugetul de anul viitor.

Am fost, sunt și voi fi un politician cu gândire liberală, pro – business. În actualul context politic, tot mai agitat și dominat de teme false, vreau să vă anunț că Partidul Național Liberal pregătește propria variantă de buget pentru anul 2019, pentru ca toți cetățenii să știe care sunt prioritățile liberalilor în ceea ce privește dezvoltarea României. Totodată, voi milita pentru construirea unui buget prin care să susținem și mediul privat, antreprenoriatul. Voi care credeți că ar trebui să fie prioritățile?”, a scris parlamentarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.