Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent VIDEO

Isteria creată de ministrul de Finanțe – Limitarea dreptului românilor de a munci în afara țării

Declarația ministrului de Finanțe. Eugen Teodorovici prin care și-a exprimat dorința ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată de 5 ani, după care să-și caute de muncă în altă țară a provocat un val de critici, indignare și nedumerire. Liberalii i-au cerut de urgență demisia, în timp ce unii s-au plâns că prin această măsură ne apropiem de ieșirea din UE, în timp ce alții sunt de părere că este doar o manevră prin care cei din PSD încearcă să ne distragă atenția de la alte probleme serioase.

În apărarea lui ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a precizat că propunerea ar fi o soluție la criza forței de muncă de la ora actuală din țara noastră.

NU am pus, NU pun şi nici NU voi pune vreodată în discuţie cele patru libertăţi fundamentale pe care se bazează Uniunea Europeană: libera circulaţie a persoanelor, a mărfurilor, a serviciilor şi a capitalurilor. Dar dacă o problemă nu este discutată la nivel european, toate celelalte state membre consideră că lucrurile sunt perfecte. Astfel, din România au plecat sute de mii de tineri către alte state, efectele fiind oportunităţi de dezvoltare diminuate, iar economia ţării noastre fiind afectată. Cele spuse de mine reprezintă o subliniere a necesităţii de a standardiza la nivel european legislaţia şi procedurile privind accesul pe piaţa muncii în statele europene, astfel încât să avem condiţii EGALE de acces pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene. În niciun caz NU este vorba de o piedică sau de o limitare a accesului românilor în spaţiul european, ci mai degrabă dorinţa mea, aşa cum a fost întotdeauna, de a APĂRA şi PROMOVA interesele românilor şi ale companiilor româneşti…Indiferent de sensibilităţile europene AM REPREZENTAT şi VOI REPREZENTA întotdeauna interesul României şi al românilor!”, a explicat ministrul de Finanțe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.