Skip to content
Administrație locală Recent

DNA-ul Uniunii Europene pe urmele lui Aladin Georgescu?!? Fraudă cu bani europeni?!?

Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu este suspect că a încercat să obțină fonduri europene, fără acoperire legală. Informația a fost făcută publică de prefectul județului Cristinel Pavel, care prezintă o serie de nereguli făcute de Aladin Georgescu.

Incompetența lui Aladin Gigi Georgescu, un individ cu pretenții de mare administrator al județului, face ca instituția pe care o reprezintă, Consiliul Județean Mehedinți, să fie sancționată pentru nereguli într-un proiect cu fonduri europene.

📌Bineînțeles că tace mâlc pe acest subiect, la fel cum face și despre problemele privind implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor de la nivelul județului Mehedinți, unde există riscul ca instituția pe care o conduce să returneze cele aproximativ 30 de milioane de euro alocate de Uniunea Europeană.

ℹ️În schimb, se laudă pe Facebook cu investiții importante și mari proiecte cu fonduri europene pentru viitor.
De data aceasta este vorba de un proiect de reabilitare a două tronsoane de drumuri județene, DJ 562 Vrata-Cujmir (reabilitare pe o lungime de 6,726 km) și DJ 562 limita Dolj-Gemeni (modernizare pe o lungime de 3,288 km).

❗️Practic, Aladin Gigi Georgescu, ca reprezentat legal al CJ Mehedinți, datorează autorității cu competențe în gestionarea fondurilor europene suma de 4.229.263, 93 lei și are la dispoziție 30 de zile să achite această creanță bugetară. Din această sumă, contribuția din fonduri UE reprezintă 3.668.239,14 lei, iar contribuția publică națională – 561.024,79 lei.

Serviciul Constatare Nereguli și Antifraudă din cadrul Direcției Generale Programul Operațional –MLPDA a constatat că proiectul nu era eligibil fiindcă la momentul depunerii cererii de finanțare, lucrările aferente unuia din drumurile județene erau finalizate, iar pentru celălalt drum județean încă nu era semnat un contract de lucrări.

❗️Cu alte cuvinte, a încercat să păcălească autoritățile și să obțină finanțare europeană pentru un drum care era deja asfaltat. La fel cum a încercat să-i păcălească și pe mehedințeni în ultimii ani cu tot felul de proiecte pe care le-a afișat în rețelele de socializare, dar care nu au avut nicio finalitate.

❗️❗️Pe principiul ”după mine potopul”, Aladin Gigi Georgescu lasă visteria județului goală și compromite viitorul acestui județ. Nu cu gesturi populiste se conduce un județ, ci cu profesionalism și, cel mai important, punând pe primul loc interesul cetățenilor”, este mesajul postat de prefect pe pagina de Facebook.

Având în vedere informații ne întrebăm dacă Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației va face o sesizare în acest sens? Așteptăm să vedem cum va decurge situația în aspectele menționate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.