Skip to content
Focus Recent

Drobeta Turnu Severin a devenit oraș component a securității naționale a României

Apa grea de la Drobeta Turnu Severin va fi folosită la funcționarea unităţilor de la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă. Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a anunțat că a trecut amendamentul prin care a inclus Centrul de Management a apei Grele la Drobeta Turnu Severin în ciclul integrat nuclear.

Proiectul de lege pentru asigurarea strategiei naționale a României privind menținerea ciclului nuclear integrat, prin asigurarea materiei prime pentru fabricarea combustibilului nuclear necesar funcționării unităților de la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă a fost adoptat miercuri, 20 iunie, de Camera Deputaților.

Amendamentul prin care Drobeta Turnu Severin va fi un actor în asigurarea securității energetice naționale este următorul:”Apa grea necesară funcționării reactoarelor de la CNE Cernavodă este asigurată din stocul aflat la Centrul Naţional de Management al Apei Grele”.

Partidul Național Liberal a votat pentru aprobarea acestui proiect legislativ. Cred că era momentul să punem ordine în strategia națională privind energia nucleară, astfel încât să avem un ciclu integrat nuclear. Sunt bucuros datorită faptului că deputații din Comisia de Industrii au fost de acord cu un amendament depus de mine, ieri, în care apa grea de la Drobeta Turnu Severin, din Centrul Național de Management, este inclusă în acest proiect legislativ astfel încât nu se va mai pune niciodată problema ca stocul de apă grea să nu fie folosit pentru reactoarele de la Cernavodă”, a declarat președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu.

1 comentariu la “Drobeta Turnu Severin a devenit oraș component a securității naționale a României

  1. O.K dar pana se fac R3si R4 de la C-voda de unde se asigura banii pt. apa grea fabricata deja pt. aceste reactoare ? Macar daca s-ar deschide finantarea investitiilor R3 si R4 ar fi o sansa , in paralel cu Rezerva de Stat . Asa dupa cum arata rectificarea bugetului /2018 , investitiile iar au fost „ciuntite” . Grea viata la orizont ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.