Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Dumitru Mărculescu: Este datoria noastră să ne asigurăm că femeile abuzate au protecția pe care o merită

Un pas important pentru protejarea victimelor violenței domestice a fost făcut miercuri, 21 aprilie.

Astfel, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege prin care se introduc brățările electronice pentru agresori, aparatură prin care se localizează, prin GPS, potențialul agresor, și avertizează victima, dar și poliția, când distanța dintre ea și posesorul brățării scade sub o anumită limită.

Pe pagina sa, Dumitru Mărculescu, deputatul mehedințean, a declarat următoarele: „Am mai bifat un pas important pentru o legislație sănătoasă în domeniul violenței domestice. Astfel, persoanele acuzate de agresiune domestică vor fi obligate să poarte brățări electronice pentru a preveni contactul cu victima. Mai exact, brățările localizează potențialul agresor prin GPS și avertizează victima, dar și poliția atunci când distanța dintre ea și posesorul brățării scade sub o anumită limită. Și victima va avea asupra sa o astfel de brățară, astfel încât Poliția să o poată găsi cât mai repede și alerta.

Era nevoie de o astfel de modificare, având în vedere că, anul trecut, procentul incidentelor de violenţă domestică a crescut cu 19%, iar aproximativ o treime din numărul ordinelor de protecţie sunt încălcate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.