Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Fără penali în funcții publice! Inițiativa cetățenească adoptată de Camera Deputaților

Inițiativa cetățenească ”Fără penali în funcții publice” a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților în cursul zilei de marți, 14 iulie.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării!

Inițiativa cetățenească Fără Penali în funcții publice a strâns un milion de semnături, care provin de la români din marile orașe, din comune, de la sate și de la românii din diaspora. La campania de strângere a semnăturilor au participat 5.000 de voluntari, iar partidul politic care și-a asumat strângere de semnături pentru această inițiativă a fost Uniunea Salvați România.

În județul Mehedinți s-au strâns, până la data de 21 august, 4.784, destul de puține în comparație cu alte județe din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.