Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Dumitru Mărculescu: Suntem în permanență alături de oameni și venim cu măsuri pentru ca aceștia să aibă o viață mai bună!

Deputatul liberal, Dumitru Mărculescu, a transmis joi, 27 mai, printr-o postare pe pagina sa oficială, că a votat, în plenul Camerei Deputaților, proiectul prin care se prelungește perioada în care oamenii își pot cumpăra vechime în muncă.

Prin acest proiect de lege, se stabileşte cadrul legal pentru completarea, de către persoanele care nu au calitatea de pensionar, a stagiului de cotizare în sistemul public de pensii.

„Până la data de 1 septembrie 2023, românii pot încheia un contract de asigurare socială în vederea obţinerii pensiei pentru limita de vârstă. Plata contribuţiei de asigurări sociale se poate face într-o singură tranşă sau eşalonat, până la data de 31 august 2023.

Modificarea legislativă îi vizează pe toți românii care se află în pragul pensionării, dar nu au cei 15 ani de vechime pentru a beneficia de o pensie pentru limita de vârstă. Aceștia pot de acum să achiziționeze retroactiv vechime pentru cel mult șase ani.”

Totodată, acesta a subliniat că la Ministerul Muncii se lucrează la o nouă lege a pensiilor, fiind nevoie de echitate.

A venit momentul să fim corecți față de români și să facem o amplă reformă a sistemului public de pensii. Nu mai putem accepta ca unii oameni să aibă venituri care mai de care “mai speciale”, în timp ce alții se află în pragul sărăciei.

Vom majora pensiile într-un mod sustenabil și corect pentru toți românii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.