Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

E jale la DGASPC Mehedinți: angajații nu și-au primit salariile

 

Guvernarea PSD pare că și-a bătut joc de angajații bugetari, atunci când le-a dat salarii peste măsură, dublând sau triplând lefurile la stat, pentru ca acum să se ajungă în situații de colaps financiar. Este a doua oară în ultimele luni când cei 725 de angajați ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți nu își primesc salariile la timp.

Salarii mari, dar cardurile goale. Deși, anul trecut s-au bucurat când au văzut salariile mărite, în unele cazuri aproape dublate, cei 725 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți au ajuns acum la fundul sacului. Când au băgat cardurile în bancomate, pe 10 septembrie a.c., angajații DGASPC au realizat că nu li s-a virat niciun leu. Și nu doar atât. DGASPC  Mehedinți nu a achitat pentru luna trecută nici dările către stat, situație pentru care responsabilii din această instituție  se  pot alege cu dosar penal.

Potrivit grilei de salarizare, directorul executiv al DGASPC Mehedinți primește un salariu de bază de 7.287 de lei și un spor de condiții vătămătoare de 1.093 de lei. Un consilier I superior încasează un salariu de 5.082 de lei și un spor de 762 de lei, iar un șef de serviciu – 6.626 de lei cu un spor de 994 de lei.

Dacă luna trecută, oficialii din DGASPC  Mehedinți spuneau că salariile nu s-au virat la timp „din cauza unor deficiențe ale sistemului informatic”, acum nu au mai dat nicio explicație.

Cheltuielile pentru activităţile desfăşurate de D.G.A.S.P.C. în vederea îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin se finanţează din bugetul local al judeţului şi bugetul de stat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.