Skip to content
Recent Spot

Elevă de 10 la Evaluarea Naţională în Mehedinţi: ”Învăţatul este o plăcere mai mult, aşa că nu mă deranjează să depun mult timp şi efort”

 

Trei elevi din judeţul Mehedinţi au obţinut anul acesta zece pe linie la Evaluarea Naţională. Toţi trei sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin, un liceu de top al Mehedinţiului.

Maria Mihaela Puiu, Radu Stoican şi Aida Anca Andreca sunt cei trei elevi din judeţul Mehedinţi care au obţinut rezultate excepţionale la Evaluarea Naţională din acest an. Dacă pentru mulţi dintre elevii români această perfomanţă este greu de atins, pentru aceşti copii rezultatul obţinut este ceva firesc. Nu au tocit, nu au stat nopţi întregi cu ochii în carte şi cu creionul în mână, aşa cum s-ar crede la prima vedere. Sunt nişte copiii ca toţi ceilalţi, cu pasiuni obişnuite pentru vârsta lor, dar foarte ambiţioşi şi dedicaţi studiului.

De altfel, Radu Stoican, unul dintre elevii de excepţie ai Colegiului Naţional Traian crede că în cazul său ambiţia este cheia succesului:

„Consider că mulţi elevi ar putea să ia nota 10. În primul rând este nevoie de ambiţie şi disciplină, în sensul că trebuie să-ţi propui în fiecare zi să-ţi aloci în jur de 1-2 ore pentru limba română şi matematică. La examen a fost ca în fiecare an, doar că la matematică au fost unele problemele puţin mai dificile decât în anii trecuţi”. Este pasionat de matematică şi informatică şi crede că lucrurile ar merge mult mai bine în învăţământul românesc dacă elevii ar fi încuajaţi să-şi dedice mai mult timp materiilor pe care le îndrăgesc şi nu să fie nevoiţi „să înveţe pe de rost la biologie sau la istorie”.

Maria Puiu este o altă elevă a Colegiului Naţional Traian, care a trecut acest examen cu nota maximă. Spune că pentru ea „învăţatul este o plăcere”:

„Examenul a fost o adevărată provocare, pe de o parte la limba română subiectele au fost relativ uşoare, în schimb la matematică câteva dintre exerciţii au fost la îndemâna tuturor, dar altele au fost mai dificile, însă nu a fost ceva ce nu lucrasem sub îndrumarea profesorului. Cu ajutorul muncii şi al dedicării nu a fost o problemă, dar mă bucur că am atins acest obiectiv. Am timp şi pentru mine, plus că învăţatul este o plăcere mai mult, aşa că nu mă deranjează să depun mult timp şi efort”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.