Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent Spot

Europol Mehedinţi cere demisia de onoare a ministrului MAI

Sindicaliștii de la Europol Mehedinţi consideră că ministrul MAI, Carmen Dan, ar trebui să-și dea demisia de onoare din această funcție întrucât nu a respectat promisiunile pe care le-a făcut în urmă cu un an când polițistul Sorin Vezeteu a fost ucis pe peronul gării din Burdujeni în timp ce era la datorie.

Poliţiştii de la Europol amintesc că la tragicul eveniment de la acea dată, ministrul Carmen Dan promitea modificarea de urgență a legislației privind întărirea autorității poliţistului.

La un an de la moartea poliţistului Sorin Vezeteu pe peronul gării din Burdujeni, nu s-a produs nicio schimbare, susţin sindicaliştii, care să vină în sprijinul polițistului, în condițiile în care cazurile de ultraj cresc de la o zi la alta şi tot mai mulți polițiști sunt agresați.

“Filiala Europol Mehedinți nu mai are pretenții de la persoana care ocupă nemeritat postul de ministru al M.A.I. şi care s-ar fi căzut să-şi fi dat demisia de onoare de cel puțin cinci ori de la tragicul eveniment amintit, pretențiile noastre îndreptându-se către polițiştii care s-au afundat în letargie, uitând că drepturile se obţin prin acţiune, nu se primesc drept pomană”, se arată într-o postare pe Facebook a Europol Mehedinţi.

Sindicaliştii îi solicită în mod public ministrului Carmen Dan “să răspundă în legătură cu motivul care a stat la neadoptarea pachetului legislativ privind întărirea autorității polițistului și care sunt măsurile pe care le-a întreprins în decurs de un an”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.