Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

Expoziţie de pictură în pastel, la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

 

O expoziție care reunește lucrări de pictură în pastel se află în această perioadă pe simezele galeriei de artă a Palatului Culturii „Teodor Costescu”. Este vorba de cunoscutul pictor severinean Gheorghe Rădulea.

Prin lucrările expuse, Gheorghe Rădulea arată că știe și îi place să picteze. Lucrările sale au un farmec aparte și atrag prin simplitate și culoare.

„Vin de la Pristol, localitate așezată tot pe malul Dunării, am ajuns în orașul nostru unde m-am format și pentru viață și am descoperit și puțin din tainele artei, începând cu muzică, apoi pictură. De regulă, am lucrat mai mult în ulei, dar am găsit și acest mod de exprimare – pastelul, pe care am zis să-l încerc, să văd ce se poate scoate pentru că au fost maeștri care au excelat în lucrul cu el. Tema ar fi florile, dar eu am vrut să trec cu pastelul și prin personaje, și prin natură statică, prin peisaj, să vă ce pot face cu el peste tot”, spune Gheorghe Rădulea.

Artistul ne invită să-i admirăm expoziția de pastel, mărturisind că o expoziție trăiește doar dacă publicul vine să se bucure de lucrările expuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.