Skip to content
Ediția de astăzi

Florin Cîţu: Refacerea coaliţiei este un lucru important, dar în jurul Partidului Naţional Liberal

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al Partidului Naţional Liberal a declarat, joi, la Palatul Victoria, că liberalii sunt de acord să treacă peste acel moment al votului USR pentru moţiunea PSD, însă refacerea coaliţiei trebuie să se facă în jurul PNL.

Liderul PNL a afirmat că formaţiunea are deja o decizie a Biroului Execuviv, că nu pot fi la guvernare cu un partid care a votat o moţiune împotriva lor, dar că ”sunt de acord să treacă peste acel moment şi să se refacă coaliţia, în jurul PNL”.

”Aud foarte mult în spaţiul public cuvântul responsabilitate de la cei care au votat cu AUR, au votat o moţiune PSD, împreună cu Aur, au demis un Guvern cu puteri depline şi suntem astăzi aici. Nu aş vrea să trecem aşa de uşor peste acest lucru, pentru că, dacă nu ar fi fost acest vot săptămâna trecută, nu am fi avut această problemă astăzi. Astăzi, acum, putem să discutăm după ce vor înţelege public să îşi asume această greşeală şi să trecem mai departe. Noi, în continuare înţelegem această nominalizare, credem că domnul Dacian Cioloş a avut în spate voturile AUR şi PSD, când s-a propus premier la Cotroceni. Acesta a fost raţionamentul. Dacă era altul, am vrea să ştim şi noi”, a spus Cîţu.

El a menţionat că ”refacerea coaliţiei este un lucru important, dar refacerea coaliţiei în jurul PNL”, arătând că ”nu ar trece uşor peste cum s-a ajuns la această situaţie”. 

Premierul interimar a infirmat că le-ar fi cerut celor de la USR să retragă propunerea Dacian Cioloş premier, la discuţiile de miercuri seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.