Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Focarul de la Spitalul Județean Mehedinți se extinde. Prefectul: ”Putea fi evitat printr-un management eficient”

Începând cu data de 6 iunie a.c., la nivelul Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, a apărut un focar de Covid -19, care evoluează și la această dată.

În momentul de față sunt înregistrate 29 de cazuri (din care 21 sunt cadre medicale): medic – 1, asistente – 12, infirmiere – 6, registrator – 1, pacienți- 8.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, spune că acest focar putea fi evitat, printr-un management eficient.

”Focarul de infecție COVID-19 de la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, din cele două secții – neurologie și anestezie și terapie intensivă, este un real pericol pentru sănătatea publică, care putea fi evitat printr-un management eficient. Am văzut că președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a înlocuit, atunci când eram în stare de urgență, managerul spitalului sperând că va remedia managementul defectuos anterior, dar rezultatele văd că nu sunt cele scontate. Îi atrag atenția lui Aladin Georgescu, care are în administrare și subordine acest spital, să ia toate măsurile legale în acest caz pentru respectarea procedurilor instituite de Ministerul Sănătății pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19”, spune prefectul Cristinel Pavel.

Serviciul Supraveghere și Control Boli Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți a declanșat în data de 6 iunie ancheta epidemiologică la secția neurologie a Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin. Persoanele cu rezultat pozitiv au fost internate în spitalul COVID – secția Boli Infecțioase SJU Drobeta Turnu Severin și în spitalul suport COVID- Orșova.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, prin intervievarea personalului medico-sanitar în cadrul anchetei epidemiologice, s-au constatat următoarele deficiențe: utilizarea incorectă a echipamentului de protecție și nefolosirea în permanentă a măștilor de protecție respiratorie în timpul programului de lucru.

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a solicitat Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin întreprinderea de măsuri riguroase de curățenie și dezinfecție a tuturor spațiilor și zonelor/obiectelor de la nivelul secției cu dezinfectant cu efect virulicid, ventilația încăperilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.