Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Forțele de ordine au oprit protestul unor severineni care opriseră mașinile într-o intersecție din Severin

Un severinean a ales să se alăture protestului pentru construirea de autostrăzi, ce a avut loc astăzi de la ora 15,00, oprind autoturismul său în mijlocul intersecției de pe bulevardul Tudor Vladimirescu cu strada Smârdan.

Este una din cele mai aglomerate intersecții din municipiul Drobeta Turnu Severin, astfel că preț de câteva minute circulația s-a desfășurat mai greoi.

Cu toate acestea,  ceilalți participanți la trafic îl salutau prietenește ori îl claxonau atunci când treceau pe lângă autoturismul său. Câteva minute mai târziu un alt severinean i s-a alăturat.

Protestul celor doi severineni nu a durat însă 15 minute, așa cum își propuseseră, pentru că la fața locului au intervenit două echipaje, unul de la Poliție și celălalt de la Jandarmerie, care i-au îndepărtat din zonă pe protestatari.

Deși Jandarmeria nu are nicio atribuție pe linie rutieră, șeful Jandarmeriei Mehedinți justifică prezența echipajului de jandarmerie la fața locului prin aceea că au fost solicitați de Poliție pentru că cei doi protestatari se urcaseră pe mașină.

„Au intervenit pentru că s-au urcat doi bărbați pe o mașină și ne-a sesizat poliția fiind vorba de intervenția din dispozitivul de menținere. La circulație nu avem niciun atribut și nici nu intervenim. Deocamdată nu mi s-a comunicat nimic (n.r. dacă cei doi protestatari au fost sancționați și dacă erau urcați pe mașină)”, a declarat col. Daniel Manolea.

De cealaltă parte, Poliția spune că a intervenit la fața locului pentru că polițiștii locali i-ar fi sesizat despre un accident de circulație.

„Noi am fost sesizați de Poliția Locală că în intersecția Tudor Vladimirescu strada Smârdan s-a produs un accident de circulație. La fața locului s-a deplasat o patrulă de la Poliția municipiului care la sosire a identificat doi bărbați, unul de 27 de ani și 49 de ani, lângă mașini, care au precizat că se află sub efectul protestului. Li s-a pus în vedere că blochează traficul rutier și că vor fi sancționați dacă nu părăsesc intersecția, s-au urcat în mașini și au plecat”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Martorii oculari spun că cei doi bărbați sub nicio formă nu au urcat pe autoturisme, fiind de altfel ocupați să discute cu o echipă de reporteri de la o televiziune locală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.