Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Fostul primar de la Pătulele vrea să revină pe funcție

E greu să-ți pierzi funcția și odată cu ea toate privilegiile. Este și cazul unui fost primar din Mehedinți care cere în instanță să revină pe funcție după ce și-a pierdut mandatul în ultima lună a anului 2019.

Mâine, 7 ianuarie, la Tribunalul Județean Mehedinți, se judecă primul termen în dosarul deschis de fostul primar de la Pătulele, Ion Țicu, împotriva Prefectului Județului Mehedinți.

Ion Țicu cere în instanță suspendarea ordinului prin care i-a fost încetat mandatul de primar pe motiv de incompatibilitate. Nu contează pentru fostul edil de la Pătulele că în cazul său s-a pronunțat definitiv printr-o decizie Înalta Curte de Casație și Justiție. De altfel, chiar fostul prefect al județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 900 de lei de către Agenţia Naţională de Integritate pe motivul că ar fi refuzat, în calitatea sa de prefect al judeţului Mehedinţi, să emită un ordin prin care să constate încetarea funcţiei de primar al comunei Pătulele, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate.

Potrivit ANI, primarul comunei Pătulele, Ion Ţicu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 august 2008 – 6 martie 2009, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi funcţia de administrator al S.C. Primtrans – Com S.R.L.

Surse judiciare ne-au precizat că printre motivele invocate de Țicu în cererea de suspendare ar fi și acela că indemnizația de primar reprezintă singura sa sursă de existență.

Rămâne de văzut în ce măsură îi poate înduioșa cu astfel de motive pe magistrați, care dacă ar arunca o privire pe declarația de avere depusă de acesta în luna mai 2018 ar putea observa situația materială a acestuia.

În perioada 2005-2009, acesta a cumpărat 20 ha de teren agricol în comuna Pătulele, un alt teren în suprafață de 1 hectar în anul 2012, 0,15 ha teren  forestier în 1992 și un teren intravilan de 0,20 ha în anul 2000.

În anul 2016 a cumpărat un apartament în municipiul București.

La data când a completat această declarație de avere, Ion Țicu avea și un depozit bancar la BRD deschis în anul 2016 în valoare de 42.000 de euro. De la APIA, din activități agricole, acesta a primit 31.000 de lei și 12.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.