Skip to content
Administrație locală Recent

Gaz pentru Orșova și alte 12 comune din Mehedinți! Ce anunț face ministrul mehedințean al Energiei

Guvernul a adoptat Hotărârea de Guvern prin care proiectul de investiţii ”Conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa ca fiind de importanță națională în domeniul gazelor naturale”.

În acest sens ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a anunțat că Orșova și alte 12 comune din Mehedinți vor avea pentru prima dată gaz în gospodării.

Așa cum am tot spus: uite că se poate! Alături de colegii din Guvernul PNL am adoptat Hotărârea de Guvern prin care proiectul de investiţii ”Conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa ca fiind de importanță națională în domeniul gazelor naturale”. Ce înseamnă asta? Adoptarea acestei hotărâri va grăbi procesul de aducere a gazului în Orșova și în alte 11 comune. Amplasamentul obiectivului propus se află pe teritoriul administrativ al județelor Mehedinți și Caraș Severin, pe raza următoarelor unități administrativ teritoriale:

– municipiul Orșova (MH);
– Comuna Prunișor (MH);
– Comuna Bala (MH)
– Comuna Husnicioara (MH);
– Comuna Căzănești (MH);
– Comuna Sisești (MH);
– Comuna Ilovăț (MH);
– Comuna Bâlvănești (MH);
– Comuna Godeanu (MH);
– Comuna Balta (MH);
– Comuna Podeni (MH);
– Comuna Cireșu (MH);
– Comuna Ilovița (MH);

Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 113 de agenți economici în județul Mehedinți. Totodată, va fi gaz și în stațiunea Băile Herculane, care merită toată atenția noastră pentru că este un obiectiv turistic cu tradiție. Fapte, NU vorbe! Extinderea rețelei de gaze naturale în județul Mehedinți, dar și în restul României este unul dintre obiectivele mele ca ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. De aceea vreau să le mulțumesc colegilor din guvern că au înțeles necesitatea acestor proiecte și le susțin”, a anunțat ministrul mehedințean.

Reglementările promovate de Guvern prin acest act normativ vor genera beneficii atât la nivel local, cât și la nivel național și vor asigura  îmbunătățirea nivelului de trai și a calității vieții prin creșterea numărului de gospodării/agenți economici cu posibilitate de racordare la noua rețea de gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.