Skip to content
Recent

Gelu Diaconu: PSD a înființat un post inutil la Vamă pentru un servitor mut al unui „sindicalist” vestit!

Fostul preşedinte al ANAF, Gelu Diaconu, a anunțat că denunţă o altă decizie a PSD menită să cheltuie bani fără a aduce ceva în plus pentru români la schimb. Acesta prezintă un document care atestă înfiinţarea unui post de director general adjunct la Vamă, post numit „inutil” de către Diaconu.

Postul ar fi înfiinţat special pentru un „servitor mut al unui sindicalist vestit”, susţine Gelu Diaconu fără a da însă şi numele acestuia.

„PSD tocmai a înființat un post 100% inutil de director general adjunct la Vamă, cu dedicatie pentru un servitor mut al unui “sindicalist” vestit!

În 2016 ar fi urmat să se desființeze 15-20 birouri/puncte vamale fără activitate, dar cu personal alocat (100-150 oameni) care urma să fie arondat în zone cu activitate și criză de personal. De menționat că salariul mediu brut al unui astfel de vameș este de cca. 10.000 lei/lună. Plătiți realmente pentru a tăia frunza la câini toată ziua!!!

Tehnocratii căzuti din lună, în aplauzele susținătorilor naivi, au mai debirocratizat puțin România și au înființat un post de vicepreședinte care să coordoneze activitatea vamală (cu dedicație pentru un intoxicator bezmetic), ocupat imediat de un “specialist” psd-ist. Până atunci vama fusese condusă doar de un director general și doi directori executivi, pe măsura ponderii și importanței activității.

Acum, iată cum PSD își plătește generos – din banii dvs – încă un politruc!

Iată și câteva explicații ca să înțelegeți bătaia de joc:

De la 1 ian 2007, momentul integrării în UE, vama și-a pierdut cca. 80% din sarcina administrativă anterioară acestui moment. A fost supusă unui proces de restructurare dur, dar necesar, în 2007 și unui altul în 2013, odată cu reorganizarea generală a activității ANAF.

Ponderea colectării din vamă în total venituri bugetare este undeva sub 3%, incluzând TVA colectat pentru operațiunile de import . Colectarea TVA în vamă este o excepție întâlnită doar în alte 2-3 state UE, situație care ar fi trebuit să înceteze de anul acesta. Fără TVA, vama ar avea o contribuție de sub 1% în total venituri bugetare.

În concluzie, nu numai că nu au redus aceste “oaze” de trândăveala pe bani publici, dar și tehnocratii și psd-istii au început să inventeze noi funcții de conducere, după ce au realizat că vor pierde în instanță toate litigiile cu persoanele mutate abuziv din funcție.

Și acum să vă prezint circuitul unui act administrativ prin vama română. Să presupunem că trebuie răspuns unei solicitări a unei alte autorități a statului român sau a unui contribuabil.

Acel act este intocmit de un functionar-specialist, verificat de șeful său direct de birou și contrasemnat apoi de șeful de serviciu, directorul executiv adjunct, directorul executiv de direcție, directorul general adjunct, directorul general, vicepreședintele și…de președintele ANAF!!! Nouă “responsabili” la care se poate adaugă încă vreo trei avizatori de la juridic!!! Ați înțeles de ce zac mormanele de hârtii de semnat prin ANAF?

Nu cred că ne întâlnim cu o situație asemănătoare nici în administrația proaspăt alungatului Mugabe!

Mai mult de jumătate dintre cei enumerați pe lanțul întocmirii/avizării/semnării unui act în administrația vamală au mașină, șofer, cabinet și secretară la dispoziție! TOTUL PE BANII DVS.!”, a spus Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.