Skip to content
Recent

Mișa, în fruntea ANAF? Gelu Diaconu, ieșire în forță: Nimic nou sub soare!

Gelu Diaconu – fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), miercuri, într-o postare pe pagina personală de Facebook, lansează o serie de critici dure referitoare la ”nebunia psd-ista numita “revolutia fiscala”.

Mai mult, în legătură cu posibila numire a fostului ministru al Finanțelor, Ionuț Mișa, în fruntea ANAF, Gelu Diaconu a adăugat că este ”nimic nou sub soare”, iar ”Doamna Calugareanu este pentru Misa exact ceea ce este premierul Dancila pentru Pablito”.

Redăm postarea intergală a fostului șef al ANAF:

”Incepe sa fie din ce in ce mai clar pentru toata lumea ce grave consecinte are pentru Romania nebunia psd-ista numita “revolutia fiscala”, nascuta din vanitatea habarnista a duetului Dragnea-Valcov.

V-as reaminti trei momente din trecutul apropiat:
⁃ fostul premier Ciolos avea sa faca si o fapta buna, dandu-l afara pe secretarul de stat Biris, despre a carei intentie de a trece contributiile in sarcina angajatilor va avertizasem inca de pe atunci;
⁃ la primele interventii publice ale ministrului Olguta Vasilescu pe tema legii salarizarii unitare, am tras un semnal de alarma asupra pericolului pe care il reprezinta habarnismul populist intruchipat de aceasta persoana;
⁃ ridicolul absolut in care se afla Ionut Misa care, gazduit de propagandistii de la Antena 3, se jura pe onoarea lui de familist, cu lacrimi de crocodil in ochi, ca prin transferul contributiilor sociale in sarcina angajatilor, nu va scadea nici un salariu in Romania.

Acum, in actualul context, se profileaza urmatoarele trei pericole majore:
⁃ nerealizarea veniturilor la bugetul asigurarilor sociale prin neincluderea in salariul brut a contributiilor sociale la peste un milion de salariati;
⁃ scaderea incasarilor la impozitul pe venit prin reducerea cotei la 10% si cresterea galopanta a evaziunii prin subdeclararea veniturilor persoanelor fizice;
⁃ cresterea taxelor locale sau a bazei de calcul (vezi formula de reevaluare a valorii cladirilor la calculul impozitului) pentru a acoperi grava subfinantare a UAT-urilor din cotele defalcate din impozitul pe venitul din salarii.

P.S. Am fost intrebat in mod repetat ce parere am despre numirea lui Misa ca presedinte ANAF. Raspunsul: nimic nou sub soare. Doamna Calugareanu este pentru Misa exact ceea ce este premierul Dancila pentru Pablito!!! Asa ca, ministrul Teodorovici, despre care continui sa am o parere buna, sa se pregateasca de ascutit creioane!”, scrie Gelu Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.