Skip to content
Social

Guvern: Părinții care lucrează la domiciliu nu vor primi zile libere plătite să stea cu copiii

Guvernul a discutat în ședința de joi, în prima lectură, o ordonanță de urgență (OUG) care prevede condițiile în care își pot lua părinții zile libere plătite să stea acasă cu copiii care învață online.

Ministerul Muncii prezintă în prima lectură OUG prin care părinții pot beneficia de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii. Vor putea beneficia de zile libere plătite doar dacă nu își desfașoară activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu și se acorda pe toată perioada în care școlile sunt în scenarii galben și rosu potrivit hotărârilor date de comitetele județene de urgență”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, în debutul ședinței de Guvern.

Este vorba despre PROIECTul DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru completarea art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.