Skip to content
Ediția de astăzi Social

Guvernul a adoptat hotărârea care rezolvă situația de la CEH – minerii au renunțat la proteste

Guvernul a aprobat în ședinta de luni seara, 22 februarie, hotărârea de guvern care va permite rezolvarea situației în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara.
În următoarele zile, angajații își vor primi salariile restante, însă Guvernul va continua să lucreze pentru a găsi soluții de rezolvare pe termen lung a problemelor care există în acest sector, anunță reprezentanții Executivului.
Tot luni seara minerii care s-au autoblocat în subteranul exploatării de cărbune Lupeni, din Valea Jiului, au încheiat protestul.
Lucrăm deja de anul trecut la procedura de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara, folosind Ordonanţa 60. Numai că a durat foarte mult şi încă mai durează. Sper să o finalizăm într-o lună, o lună şi jumătate. Este vorba de separarea Termocentralei de la Paroşeni, împreună cu cele patru mine, într-o societate prin dare în plată către ANAF şi preluarea datoriilor, ştergerea datoriilor şi revenirea în circuitul economic prin Ministerul Energiei, şi Termocentrala de la Mintia către administraţia locală, Consiliul Judeţean sau Primărie. Mâine am o întâlnire cu cei de la Mintia, cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele de la Mintia, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia în aşa fel încât să reuşim din această societate plină de datorii, Complexul Energetic Hunedoara, care practic a fost falimentat cu bună ştiinţă de cei de la PSD, să reuşim să facem două societăţi, care să fie viabile, una la administraţia locală şi alta la Ministerul Energiei”, a explicat ministrul Virgil Popescu, luni seara, la Digi 24.
Tot în ședința de luni a fost adoptată și ultima formă a proiectului legii bugetului pentru 2021, un buget corect, credibil și orientat spre dezvoltare și reforme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.