Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Premierul Cîțu în Parlament! Schimb dur de replici cu liderii PSD: Niște slugi!

Premierul Florin Cîțu a fost prezent luni, 22 februarie, la ”Ora Premierului” unde a fost chemat de grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaților pentru a prezenta proiectul de buget. Cu această ocazie schimburile de replici au fost, pe alocuri, pline de reproșuri, din ambele direcții.

De fiecare dată când sunt invitat în Parlamentul României și este respectată procedura vin și răspund, însă invitația de astăzi nu are nicio legătură cu bugetul, ci au vrut să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Le transmis: acest prim – ministru rezistă! Haideți să vedem cine mă contestă pe mine? Conducerea PSD! Adică Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose. Paul Stănescu, Mihai Tudose. Aceştia sunt cei care mă contestă pe mine. Repetăm numele celor care mă contestă: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stănescu, toţi slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. Sorin Grindeanu – premierul care a dat OUG 13, care tremura de frică când președintele României a venit să îi explice că nu e în regulă ce face, dar nu l-a ascultat, ci l-a ascultat pe Liviu Dragnea. Sorin Grindeanu a fost premierul dat jos de propriul partid, care nu s-a dus acasă, ci s-a ținut de scaun, împotriva propriului partid. PSD a mai dat jos un premier – Mihai Tudose – care și-a luat banii în plic. Plus marii gânditori economici – Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Prin amendamentele ce au spus că le prezintă, toate însumate fac 6% din PIB (…) Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul după 30 de ani, recunoscut acest lucru şi de Consiliul Fiscal şi de instituţiile internaţionale, un buget construit în jurul investiţiilor. Şi anul trecut, aceeaşi oameni ne spuneau că vom distruge România. Ei nu, am reuşit în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani să avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, împotriva a tot ceea ce aţi făcut în Parlamentul României. V-am demonstrat cum se face economie. (…) E un buget construit în jurul investiţiilor, pentru că am arătat clar că doar investiţiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea României, dar un buget care forţează reforma şi de asta vă e frică, vă e frică că sinecuriştii pe care îi aveţi în funcţii nu vor mai fi acolo, nu vor mai avea aceleaşi salarii. Vă spun eu că vom face reformă în acest an”, a transmis premierul.

În replică, Marcel Ciolacu, președintele PSD, i-a transmis că este „plin de ură față de bugetari, pe care îi amenință cu tăieri de salarii”.

Mințiți în continuare pe toată lumea, doar ca să învrăjbiți românii. Ați vorbit vreo 10 minute, în tot acest timp ați împrumutat România cu vreo 600.000 de euro. O mie de euro pe secundă furați din buzunarul fiecărui român. Domnule Cîțu, nu aveți bani să le plătiți salariile restante minerilor blocați în subteran, deși în campanie ați găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit nimic, ați pierdut alegerile. Domnule Cîțu, dați-le banii înapoi oamenilor, sunt bani munciți. Veniți azi cu un buget de austeritate, al sărăciei, fără perspective. PSD a lăsat un deficit de 2,8% din PIB. Orban și Cîțu din 2020 au lăsat lui Cîțu din 2021 un deficit de 10% din PIB V-am auzit azi că PSD scoate România din UE. Vedeți în manualele de istorie că PSD a dus România în UE. România de azi e în derivă pentru că ați alocat cel mai mic pachet din UE pentru redresare, a spus-o Comisia Europeană Ați dovedit că nici să mori nu e gratis, ați tăiat și din ajutorul de înmormântare. Dle Cîțu, totul se reduce la bani la dvs, fie îi furați, fie îi tăiați. Dar există și lucruri precum iubirea pentru copiii noștri, cărora le-ați tăiat alocațiile, sau respectul pentru bătrâni, pe care i-ați mințit. Sunteți plin de ură față de bugetari, pe care îi amenințați cu tăieri de salarii. Mințiți în continuare pe toată lumea, doar ca să învrăjbiți românii. Recunoașteți că nici nu ați citit legea salarizării când ați mințit că există spor de calculator – nu mai există de 20 de ani. Singurul spor pe care l-ați scos a fost cel din prefecturi, pe care tot voi l-ați introdus. Dle Câțu, trebuie să prezentați Europei PNRR, un plan pentru România. De aceea, acest plan național trebuie dezbătut în Parlament, e planul românilor, nu planul celor care au pierdut alegerile. Reforma nu se face cu minciună, cu ură, cu învrăjbire. Reforma înseamnă că toți românii să o ducă mai bine. Nu vreți de fapt nici o reformă, duceți-vă acasă. Treaba unui premier e să poată, iar dvs. e clar că nu puteți nimic”, a declarat președintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.