Skip to content
Administrație locală

Guvernul Orban anunță că pregătește PNDL 3 – proiecte pentru dezvoltarea comunităților locale

Guvernul pregătește un nou program de dezvoltare locală, PNDL 3, care va fi lansat doar după ce se va ști exact ce proiecte pot fi finanțate din fondurile europene, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Programele PNDL 1 şi 2 vor continua, iar după stabilirea proiectelor de investiţii locale ce ar urma să fie finanţate cu bani europeni prin exerciţiul financiar 2021-2027, dar şi prin Programul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare, se va implementa, complementar, PNDL 3”, a anunțat premierul.

Anunțul a fost făcut după ce au apărut suspiciuni că aceste programe ar fi sistate.

Am văzut nişte fake-news-uri lansate de adversarii noştri politici. Este adevărat că e în curs de rezolvare o problemă de suplimentare a bugetului pentru PNDL în cadrul bugetului Ministerului Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei, problemă pe care o vom rezolva. Întâi vom finaliza PNDL 1 şi PNDL 2. Suntem în pregătire pentru un program naţional de dezvoltare locală, dar acest program vrem să fie realizat după ce ştim cu precizie ce tipuri de proiecte vor fi finanţate din bugetul Uniunii Europene 2021-2027 şi, de asemenea, din Programul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare. În momentul în care vom şti foarte clar ce proiecte de investiţii ale autorităţilor locale vor fi finanţate prin cele două surse venite de la bugetul Uniunii Europene, vom face complementar un PNDL 3, după ce se termină sau se apropie de final lucrările la PNDL 1 şi 2”, a spus premierul Orban.

Totodată, Ludovic Orban a precizat că urmează ca Guvernul să emită un act normativ pentru prelungirea cu un an a termenului de finalizare a lucrărilor pe PNDL 1, pentru ca autorităţile locale să nu fie obligate să returneze banii acolo unde acestea nu au fost încheiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.