Skip to content
Ediția de astăzi

Guvernul Orban rezistă – Opoziția nu a depus moțiune de cenzură în urma angajării răspunderii

Guvernul condus de premierul Ludovic Orban a rezistat. Opoziția nu a depus moțiune de cenzură, așa cum putea potrivit prevederilor Constituției, în urma actului de angajare a răspunderii pe mai multe proiecte de lege. Cel mai important a fost proiectul de buget pe 2020, pe care guvernul liberal și-a angajat luni, 23 decembrie, răspunderea.

Potrivit Constituției cei din Opoziție au avut la dispoziție 3 zile să depună moțiune de cenzură. Cele 3 zile au expirat joi, 26 decembrie. Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu declara recent că ar depune moțiune de cenzură, dar nu are suficiente voturi.

Drept urmare, de acum bugetul pe anul 2020 urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar guvernul liberal își va continua treaba.

Inclusiv astăzi, vineri 27 decembrie, de la ora 20.00 se reunesc în ședință pentru a discuta o serie de proiecte de lege. Însă, rămâne de văzut dacă Guvernul PNL își va mai angaja răspunderea și pe alte proiecte de lege, pentru că vicepremierul Raluca Turcan lăsa de înțeles că ar mai putea să facă asta pe alegerea primarilor în două tururi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.