Skip to content
Ediția de astăzi

Guvernul PNL va face prima rectificare bugetară – Ce spune ministrul de Finanțe

Guvernul PNL pregătește rectificarea bugetară pentru a echilibra o serie de situații care au apărut după preluarea guvernării de către liberali. După ce au apărut o serie de informații că ar exista tăieri ministrul de Finanțe Florin Cîțu a ieșit cu o serie de clarificări precizând, din nou, că cei de la PSD au făcut un proiect de buget pe ”false promisiuni”.

Rectificarea era necesară. Dacă nu o făceam, banii pentru pensii, indemnizaţii, concedii medicale nu erau cuprinşi pentru ultimele două luni în această rectificare. Cine spune că nu trebuia să facem aceste plăți minte. Ar fi trebuit să cer PSD să spună unde sunt cele 18 miliarde de lei. Această rectificare are rolul de a îndrepta şi de a repara toate prostiile făcute de PSD la guvernare. Este cinic să vezi acest partid care vine azi şi comentează rectificarea bugetară, dar nu a plătit concediile medicale de aproape 4 luni. A întârziat plata pentru TVA, nu a inclus în buget banii pentru pensii, indemnizaţii, pentru copii, pentru susţinătorii persoanelor cu handicap. Toate aceste lucruri sunt detaliate în modificarea bugetară şi ar trebui ca ei să explice cum au construit acest buget, fără să includă aceşti bani”, a declarat ministrul de Finanțe.

Totodată, Florin Cîțu a precizat că prin această rectificare se vor pune capăt unor practici mizerabile ale social democraților.

Cu această rectificare punem punct unei practici mizerabile prin care banii care trebuiau să ajungă către cheltuieli sociale erau folosiţi pentru baronii locali. Şi, în acelaşi timp, punem punct unei practici prin care, la sfârşit de an, deficitul era artificial redus prin amânarea unor plăți pentru anul următor. Anul trecut, Comisia Europeană a scris negru pe alb că această practică este ilegală şi nu trebuie să continue. Noi nu facem această practică, respectăm legea şi, prin această rectificare, vom arăta ce s-a furat şi unde s-a supraestimat„, a declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.