Skip to content
Recent Social

În ce condiţii s-ar putea declara din nou starea de urgenţă, în contextul pandemiei COVID

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că se poate institui iar starea de urgență pe teritoriul României „dacă unii vor vrea cu tot dinadinsul”.

Deocamdată nu cred că ajungem la stare de urgenţă, dar dacă unii din noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge. Unii trebuie să tratăm, unii trebuie să testăm, unii trebuie să carantinăm şi mulţi trebuie să respecte regulile. Nerespectând regulile, asta va face ca tot ce facem noi medical să fie în zadar, un pacient externat să fie înlocuit de alţi doi pacienţi şi să supraaglomereze sistemul medical”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul s-a referit şi la faptul că DSP-urile sunt depășite de situație și nu au suficienți epidemiologi pentru anchetele care ar trebui efectuate în focarele COVID-19.

Toate DSP-urile în acest moment, pe lângă faptul că au puţini specialişti, au fost deprofesionalizate, nu au fost atractive, vin şi după 5 luni de pandemie. La CNSU se lucrează la detaşări de personal unde este nevoie. Majoritatea epidemiologilor sunt în instituţiile private şi trebuie convinşi să colaboreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.