Skip to content
Recent Spot

Coronavirus: Ce se deschide începând cu 15 mai

Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de precizări, necesare, cu privire la măsurile care vor fi luate după ce se termină starea de urgență, respectiv începând cu data de 15 mai.

Comerțul, vom deschide comerțul, sigur, cu excepția mall-urilor, dar comerțul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerțul, că oamenii pot să cumpere și atunci, existând cumpărare, va crește producția, va fi un stimulent pentru reluarea producției în anumite ramuri sau pentru readucerea producției la nivelul anterior. Sunt, în mod evident, măsuri… libertatea de circulație în interiorul localității, cu siguranță, va afecta favorabil companiile, să spunem, care comercializează combustibili, pentru că o să crească consumul. De asemenea, reluarea activității frizeriilor, coaforurilor, cabinetelor stomatologice – și astea sunt activități care vor permite, să spun, revenirea la normalitate din punct de vedere economic. Și hotelurile, vor fi deschise hotelurile. Deci hotelurile nu vor fi sub restricție după 15 mai. Restricții vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Aici trebuie să vă spun că, din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele – mai ales în spații închise – sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Și probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puțin în spații închise….Deci putem spune că din 15 mai hotelurile vor fi deschise…. Cu siguranţă”, a explicat premierul României.

Ludovic Orban a precizat care sunt motivele pentru care ne vom putea deplasa în afara localității.

Deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite categorii de motive pe care le considerăm întemeiate: deplasări de serviciu, deplasări la la rude, deplasări la activitățile agricole, deplasări… Dacă dăm drumul la alpinism, la deplasări montane, înseamnă că se pot duce la munte. Adică va exista o anumită relaxare și în ceea ce privește deplasarea în afara localităților, care va creşte cererea şi pe unităţile de cazare; ştiu că ele sunt legate și de restaurante, dar încă nu putem da drumul la restaurante acum. Numai pentru că există o zonă destul de afectată, eu recunosc, zona de restaurante, de cafenele, de baruri, e o zonă unde se socializează, o zonă unde oamenii se simt bine, o zonă de care sunt convins că, psihologic, oamenii ar avea nevoie, dar, pe de altă parte, punem pe prim plan sănătatea. Suntem atenţi și la economie, dar sănătatea e de bază, iar dacă e să ne gândim, contribuția la Produsul Intern Brut la HORECA este limitată, o putem duce încă o lună jumate, două”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.